O choco de Redondela: marca de calidade. Os expertos din que son dous os factores que o fan único: o primeiro deles é o seu hábitat, a inigualable enseada de San Simón, e o segundo, a dedicación dos pescadores locais e as técnicas artesanais que empregan para a súa captura. Os chocos viven normalmente en fondos de area e lodos con vexetación mariña, en zonas próximas á costa. Aínda que se pescan en toda Galicia, ao parecer é nesta enseada onde se atopan as mellores condicións para a súa reprodución e desenvolvemento. En honra a este produto gastronómico estrela, Redondela celebra cada primeira quincena de maio a Festa do Choco. A degustación do produto é o eixo principal da festa, tanto nas súas formas máis tradicionais, con arroz, na súa tinta e en empanada, como noutras máis innovadoras. Durante a tempada, moitos restaurantes de Redondela ofrecen este manxar. Consulta a sección Onde Comer, ou busca “choco” no noso buscador 😋. Se queres saber máis sobre o noso produto estrela, visita a web da marca Choco de Redondela.

  • redondela pontevedra rias baixas turismo tourism choco redondela gastronomia
  • redondela pontevedra rias baixas turismo tourism choco redondela gastronomia
  • redondela pontevedra rias baixas turismo tourism choco redondela gastronomia
  • redondela pontevedra rias baixas turismo tourism choco redondela gastronomia
  • redondela pontevedra rias baixas turismo tourism redondela gastronomia
  • redondela pontevedra rias baixas turismo tourism choco redondela gastronomia